Led belysning används allt mer inom fotografibranschen

Varje fotograf förstår hur viktigt det är med bra belysning. Bra belysning hjälper till att framhäva objektet på bästa sätt och skapar stämning som annars inte existerat. I många år har yrkes proffs inom fotografi branschen tvingats utstå den outhärdliga värmen från stora och klumpiga tungsten halogen lampor i brist på bättre och mer effektiva alternativ. Även om tungsten fortfarande används inom fotovärlden så har led belysning börjat ta över i en allt snabbare takt. Tidigare var led tekniken en väldigt dyr ljuskälla som inte kunde konkurrera med halogen, men detta är numera ett minne blott.

Proffsbelysning behöver inte vara dyrt

Professionella led strålkastare dominerar marknaden genom att erbjuda mer ljus med lägre effekt och värmeutveckling. Led lampor utvecklar betydligt mindre värme än halogen lampor vilket är välkommet speciellt under långa fotoplåtningar. Strålkastare med led dioder tänds omedelbart och kan återge samma ljus både varmvit och kallvit som vanliga halogen lampor. Tidigare fanns det största begränsningar i led dioderna förmåga att återgå korrekt färgtemperatur (kelvin), men detta är inte längre ett problem.

Led belysning även på bilar

Har ni lagt märke till att belysningen på de flesta köksbilder ser annorlunda ut nu för tiden? Belysningen är klarare och ljuset är betydligt starkare än vad vi normalt sätt är vana att se. När nya fastigheter fotas så det i princip alltid led ljuskällor som används och i köket finns ofta led monterade. Led teknologi är överlägsen de traditionella ljuskällorna på flera plan och är också en miljövänligljuskälla jämfört med gamla lysrör som innehåller kvicksilver som är skadligt för miljön.Led har börjat ersätta traditionella lampor på många plan, till exempel i skolor, fabriker och offentliga miljöer. Även inom fordonsbelysning så ser man tydligt hur led ljusramper dominerar marknaden före halogen lampor. En led ljusramp brukar monteras på både bilar och lastbilar och ger en ökad vägsäkerhet ute i trafiken.

5 Mar 2017

Vidir.se

Numera jobbar Vidir Geirsson på Villavitanova som VD. Mer information finns på linkedin. Vidirs fotografi ligger på is men bloggen fortsätter att leverera av en annan fotofantast! Även om han har flyttat från bloggen kommer du att kunna njuta av fina bilder här, vi fortsätter att skriva om professionella bilder och senaste nytt inom det området.

  

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen: