Bra hjälp för småföretagare

Är man egen företagare, som jag inom fotografi eller inom andra yrken, så kan det ibland bli lite tufft, ekonomiskt sett. Man väntar på att kunder ska betala in och så har man samtidigt egna räkningar och sånt att betala. Då är det tur det finns företag som sysslar med factoring. Ett factoringbolag kan nämligen köpa fakturorna som ett exempel. Det innebär att man snabbare får betalat för de fakturor man skickat till sina kunder. Får man in de pengarna kan man själv betala sina egna. Då får man en bättre likviditet. 

Alla företag kan ha nytta av factoring

Inom factoring finns det även en massa andra tjänster, inte bara köpa och sälja fakturor. Man kan som liten företagare eller som stort företag ha nytta av ett factoringbolag. Dock är det så att en av de vanligaste tjänsterna är just att kunna sälja fakturor. Det innebär att om man har ett visst antal fakturor som man redan skickat till sina kunder och väntar på betalning, så kan man ta dem och sälja till factoringbolaget. De betalar en liten mindre summa, men det omgående. Det är bra när man snabbt behöver få in pengar till sitt företag. Dina kunder kan sedan i sin tur betala sina fakturor, men då direkt till factoringbolaget. Det är ju faktiskt en bra grej att detta finns, så slipper man låna pengar och ha sig. Det tycker i alla fall jag!

24 Oct 2018

Vidir.se

Numera jobbar Vidir Geirsson på Villavitanova som VD. Mer information finns på linkedin. Vidirs fotografi ligger på is men bloggen fortsätter att leverera av en annan fotofantast! Även om han har flyttat från bloggen kommer du att kunna njuta av fina bilder här, vi fortsätter att skriva om professionella bilder och senaste nytt inom det området.

  

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen: