Det är svårt att fotografera vilda djur

Något av det finaste som finns är foton på vilda djur i en naturlig miljö. Men det är också något av det svåraste som finns för fotografer. Det finns de vildmarksfotografer som ligger ute månader i sträck för att få den där perfekta bilden, och så finns det de som väljer att sätta upp åtelkamera i naturen istället. Det är som en slags övervakningskamera utomhus, fast med syfte att fånga djurlivet på bild eller film istället för inbrottstjuvar och löst folk som smyger i ens trädgård. 

Inte istället för kameran

Åtelkamera använder man då inte istället för en vanlig kamera. Precis som en jägare så har man den för att kartlägga djurens rörelsemönster och sedan vet man var man ska gömma sig för att fota (eller jaga) och få den perfekta bilden utan att behöva bo ute i skogen i veckor. Men får man verkligen sätta upp en kamera hur som helst? Precis som med övervakningskamera så finns det vissa regler man måste iaktta. Det ska finnas en skylt om att det filmas, utan att det står exakt var kameran finns (för då snor någon den garanterat). Det bör också finnas kontaktuppgifter. Är du sugen på att köpa övervakningskamera för utomhusbruk eller en åtelkamera? Klicka här för att läsa mer och se utbudet hos Prylstaden. De har tusentals prylar som kameror, mobiltillbehör och larm. 

12 Mar 2020

Vidir.se

Numera jobbar Vidir Geirsson på Villavitanova som VD. Mer information finns på linkedin. Vidirs fotografi ligger på is men bloggen fortsätter att leverera av en annan fotofantast! Även om han har flyttat från bloggen kommer du att kunna njuta av fina bilder här, vi fortsätter att skriva om professionella bilder och senaste nytt inom det området.

  

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen: