Lär er första hjälpen och HLR!

Jag har varit ute mycket och fotograferat en hel del. Under dessa turer så har jag sett en mängd hemska saker. Det har varit bilolyckor och det har varit personer med plötsligt hjärtstopp med mera. Det har dock alltid funnits en eller flera med kunskaper om att hjälpa till vid dessa tillfällen. Att gå en HLR utbildning hos Hjärtgruppen eller en första hjälpen kurs är en smart idé. Det funderar jag själv på att göra. Detta så att även jag kan vara till hjälp om jag är först på en olycksplats eller liknande. Vid plötsligt hjärtstopp är de första minuterna kritiska. Att då se till att ge HLR som man lärt sig på en HLR utbildning samt använder en hjärtstartare gör att man ökar chanserna hos den det drabbar.

Utbildningar och kurser

Hjärtgruppen har som sagt både HLR utbildningar och första hjälpen kurs. Man lär sig bland annat första hjälpen och vad man ska göra om man är först på plats när en olycka har hänt. En första hjälpen kurs lär även ut LABC. Det innebär att man lär sig hur man gör vid livsfarligt läge, hur man kontrollerar andningen, stoppar blödningar och förebygger chock. Både kursen och utbildningen hos Hjärtgruppen leds av utbildade och erfarna läkare och medicinskt utbildade människor. Det är inte fel att gå en eller flera sådana här kurser så att man kan vara med och rädda liv om det skulle inträffa något.

9 Apr 2016

Vidir.se

Numera jobbar Vidir Geirsson på Villavitanova som VD. Mer information finns på linkedin. Vidirs fotografi ligger på is men bloggen fortsätter att leverera av en annan fotofantast! Även om han har flyttat från bloggen kommer du att kunna njuta av fina bilder här, vi fortsätter att skriva om professionella bilder och senaste nytt inom det området.

  

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen: