Föreviga livets stora stunder

Det är inte särskilt konstigt att fotografer ofta tjänar sitt levebröd på att fotografera bröllop, dop och andra stora högtider, det är de stunder som männiakor vill minnas varje sekund av för resten av sina liv. Att gifta sig är att fatta ett enormt beslut, ett beslut som dessutom fattas med hjärtat. Man älsar en annan människa så till den grad att man vill dela sitt liv med den; lanske bilda familj med den. Det är många känslor och tankar inblandade; bröllopsdagen är fylld av nervositet, pirr, glädje och kärlek - klart man vill föreviga allt! Det bästa sättet att föreviga bröllop är genom fotografi och film.

Vigsel och begravning i Helsingborg

Många av de par som planerar bröllop i Helsingborg har kontakt med Svenska Kyrkan för även om man inte är frekvent besökare i kyrkor så finns det många romantiska traditioner förknippade med kyrkan. Det gäller faktiskt ännu mer för begravning i Helsingborg. Om det är någon gång man får kontakt med den svenska kyrkan så är det när en närstående ska begravas. Detta kanske ändras så småningom, men än sker de flesta svenska begravningar via kyrkan. Även om man inte är djupt troende så finns det en varm trygghet i att följa traditioner vid livets mest intensiva skeenden, som bröllop, dop och begravningar. Man vill samlas och enas kring något traditionellt.

Avskedets helande kraft

Även om det inte är det första man tänker på så kan man faktiskt med fördel anlita en fotograf även för begravningar. Mycket sorg är inblandat i en sådan dag, men det finns stort terapeutiskt värde i ett avsked och minnsebilder fårn just avskedet kan spela storr oll för helandeprocessen som följer. Alla ska vi den vägen vandra.

25 Apr 2016

Vidir.se

Numera jobbar Vidir Geirsson på Villavitanova som VD. Mer information finns på linkedin. Vidirs fotografi ligger på is men bloggen fortsätter att leverera av en annan fotofantast! Även om han har flyttat från bloggen kommer du att kunna njuta av fina bilder här, vi fortsätter att skriva om professionella bilder och senaste nytt inom det området.

  

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen: